Uploaded image for project: 'Openfire'
  1. Openfire
  2. OF-825

Failing to connect to database after reboot if & is used in a password

    XMLWordPrintable

    Details

      Description

      from the post:

      i set up an openfire server instance on my debia wheezy server. I use a mysql server database to store the needed openfirestuff. If i use a 12 characters long passwort for the openfire database with numbers, capitals and smal letters and 1 ampersand symbol i get problems after a reboot.

      So i start to set up openfire via the webconsole and define a database connection.

      All went fine

      If i reboot the debian server, openfire wont start. The error log tells me openfire cant access the database.

      I set up openfire again over the webconsole with the same db connection password and all went fine again.

      After a reboot, openfire wont start.

      I modified the db passowrd to an easy word ( only 6 letters ).
      I set up openfire again and after a reboot it still works.

      It seems AES or blowfish encryption has problem with complicated db passwords.

      UPDATE: In the last past nights i found out its only the " & " symbol who make this problem. Password with letters and digits only works.

        Attachments

          Activity

            People

            Assignee:
            dwd Dave Cridland
            Reporter:
            wroot wroot
            Votes:
            1 Vote for this issue
            Watchers:
            2 Start watching this issue

              Dates

              Created:
              Updated:
              Resolved: